Het plaatsen van een zonneboiler wordt beloond met premies van verschillende instanties. De premie van de Vlaamse Overheid is daarvan de belangrijkste, en wordt uitgekeerd door netbeheerder Eandis. Maar ook andere instanties keren een premie uit.

De premies die je krijgt voor het plaatsen van een zonneboiler laten je toe om een groot deel van je investering terug te verdienen. In sommige gevallen gaat het zelfs om meer dan de helft van het bedrag dat je betaald hebt. De premies maken je investering een stuk draaglijker, dus maak er zeker gebruik van!

Hoe de premie van de Vlaamse Overheid aanvragen

De premie van de Vlaamse Overheid is zonder twijfel de meest aantrekkelijke premie. Om deze premie te kunnen verkrijgen moet je een 5-tal stappen volgen.

  1. Bekijk eerst of je wel voldoet aan alle voorwaarden. Het heeft geen zin om een procedure op te starten indien je aan een bepaalde voorwaarde niet voldoet. Vind hier een overzicht van alle voorwaarden.
  2. Vul het aanvraagformulier duidelijk en zo volledig mogelijk in. Vergeet niet om je handtekening onder het document te zetten.
  3. Indien nodig, laat je de aannemer of de verkoper zijn deel van het aanvraagattest invullen. Soms is ook een handtekening of een afstempeling vereist.
  4. In de actievoorwaarden staat de verplichting een kopie van de factuur toe te voegen, met daarin de gegevens die gevraagd worden. Indien deze gegevens niet zijn ingevuld, kan Eandis je aanvraag niet behandelen.
  5. Stuur je aanvraag door naar Eandis via één van volgende manieren:
  • online via www.eandis.be
  • via mail : reg@eandis.be
  • via post: Eandis REG-afdeling, Postbus 10020, 2800 Mechelen
  • dien de aanvraag in bij een van de klantenkantoren van Eandis
  • via fax : 09 263 48 56

Vraag offerte aan

Bespaar tot 60% op je energiekosten!

Vraag offerte aan