Een zonneboiler plaatsen is een uitstekend middel om te besparen op je energiekosten. Studies tonen aan dat je met een zonneboiler al gauw zo’n 40 à 50% van je kosten van warm water kan besparen. Heel interessant natuurlijk, maar een zonneboiler vergt wel een kleine investering.

Maar wie even wat onderzoek verricht, die komt er snel achter dat het met die investering in een zonneboiler allemaal wel meevalt. Wat de zonneboiler en de zonnecollectoren zelf betreft, mag je rekenen op een gemiddelde prijs tussen 3.000 € en 5.000 €. Veel zal natuurlijk wel afhangen van de capaciteit van de zonneboiler, en je persoonlijke waterverbruik.

Vergelijk prijzen

Om te ontdekken welk effect de capaciteit heeft op de prijs, kan je hier een kleine analyse bekijken.

Vergelijk prijzen

Zonneboilers 8

Plaatsingskosten

Naast de investering in de zonneboiler zelf, zal je natuurlijk ook nog plaatsingskosten en aansluitingskosten aangerekend worden. Ook dit zal afhangen van je eigen behoeften. Dient de zonneboiler voor de warmwatervoorziening van slechts 2 personen, dan zal slechts 1 zonnecollector volstaan, en zullen minder plaatsingskosten aangerekend worden. Voor een gezin van 6 à 7 personen zullen waarschijnlijk 3 collectoren nodig zijn, wat een invloed heeft op de plaatsingskosten.

Voor een gemiddeld gezin van 4 personen mag je rekenen op een 800 € aan plaatsingskosten. Hou hier dus zeker rekening mee bij het inplannen van je budget.

Vraag een offerte aan

Hoeveel bedragen jouw plaatsingskosten?

Vraag een offerte aan

Accessoires

Sommige merken van zonneboilers voorzien ook enkele accessoires, die het leven van de consument kunnen vergemakkelijken, en meer rendement kunnen halen uit de zonneboiler. Een voorbeeld van zulke accessoires zijn bevestigingsprofielen voor zonnecollectoren op het dak. Afhankelijk van het type dakbedekking zullen immers speciale bevestigingsprofielen gebruikt moeten worden. Een ander voorbeeld van accessoires zijn speciale extra-geïsoleerde leidingen. Zulke accessoires zullen de prijs iets verhogen, al is dit vrij beperkt. Natuurlijk zijn deze accessoires ook optioneel.

Premies en subsidies

Premies en subsidies kunnen de kostprijs van een zonneboiler drukken. Zonneboilers zijn één van de weinige investeringen die nog riant beloond worden met subsidies. Zowel de netbeheerder als lokale overheden geven premies voor een zonneboiler. En die kunnen oplopen tot soms wel de helft van het factuurbedrag.

Premies en subsidies

Graag weten hoeveel premies jij kan krijgen? Bekijk onze overzichtspagina voor premies.

Premies en subsidies

Bezoek onze shop